Colorado Beetle Catcher

Zonder chemie, toch de coloradokever de baas! Wie wil dat niet?

 

 

 

 

 

 

 

 

EuropeesLandbouwfonds

De “Colorado Beetle Catcher” is ontwikkeld om het groeiende probleem van coloradokevers in de aardappelteelt het hoofd te kunnen bieden. En dat zonder gebruik van chemie of andere bestrijdingsmiddelen!

De resultaten van deze nieuwe machine lijken goed. Er wordt een aanzienlijk deel van de kevers en larven uit het aardappelgewas verwijderd.

De basis van de machine bestaat uit hydraulisch aangedreven rotoren met flappen. De kevers en larven worden uit het gewas geslagen en vervolgens opgevangen in de bakken tussen de aardappelruggen.

Na drie jaar uitgebreide ontwikkeling bieden we nu verschillende versies van de machine aan. Je kunt kiezen tussen:

1.) Een vaste of kantelbare versie. Bij de kantelbare versie leveren we ook een grote opvangbak mee, die je op de kopakker kunt plaatsen.
2) Een 2-, 4-, 6- of 8-rijige versie, afhankelijk van de grootte van je veld.
3.) Een rugafstand van 75cm of 90cm. Ook bij andere afmetingen kunnen wij een machine bouwen. Spreek ons gewoon aan!
4) Een machine voor- of achterop de trekker. Wij raden aan om de machine in de voorhef te gebruiken, zodat het mogelijk is om tegelijkertijd nog aan te aarden.

De transportbreedte van minder dan 2,70 meter is smal genoeg om over de openbare weg te rijden.

 

De Colorado Beetle Catcher is een initiatief van Joris van der Kamp – Van der Kamp Consult. In een samenwerkingsproject met telers Joost van Strien, Henk Klompe, Gerard Brinks en FieldWorkers is het idee uitgewerkt van concept tot praktijkrijpe machine.

Het Project Colorado Beetle Catcher: Duurzame Machinale Plaagbestrijding is mede mogelijk gemaakt door de provincie Flevoland en de EU. Europa investeert in zijn platteland. Ook Stichting Innovatieprijs Biologische Landbouw leverde een bijdrage. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben jij ook enthousiast?